Saturday, 27 December 2008

adibahahmad.blogspot.com

bodoh, penulis blog nieh mmg bodoh... but this is only a fraction of it



insults such as adibahahmad.blogspot may have been made by human who hates islam or muslim who seems to enjoys making fun og their own religion...



such insults can also can be found in youtube, can't say it was made by malays but is in malay language... i don't have enough time to give names now because i don't have much time to search them... but do google for BENJAMIN STEPHEN, he was a muslim before he became a christian and he had openly critics Islam and Prophet Muhammad S.A.W....



i've been reseaching about christianity and its passive yet direct influence on malay community in various aspects, mostly achitecture, to fashion...


i've been reading books by MATTHIAS CHANG, and im shocked by this person, who is not a muslim but wrote a book about zionis movement and condemned the israel and their allies in his books....

im a goth
but im still a muslim
also an anti-zionis...


p/s : matthias chang was the political secretary and advisor to Tun. Dr. Mahathir.....



kadang2 aku gelak kat majlis fatwa yang hanya nampak cacing2 kat atas lantai tapi gajah kat depan mata langsunf x dihiraukan, mungkin sebab xcukup ilmu atau saja x ambil tau, wallhaullam.....

*update*
cuba baca blog ini....
semakin galak nampaknya mereka....
http://tokbatinsenoi.blogspot.com/

Saturday, 22 November 2008

Al- Fatihah

my condolence to abe... who lost his uncle yesterday....


footnote : abe ketua chef umah aku... so since abe balik kg...
aku la jadi ketua chef...


menu :

nasi putih
sambal ikan bilis
telur goreng masak pedas
sardin special

emm, yummy!!!

biasala. ..nasi orang bujang....
anda mahu?

*update*

desert:

mini poppers chocolate
marlboro intense 14

nah!!! LOVE BIRDS.... owh, LOVE HURTS... yeah.. i know..

lately, a lot my friends, em, lets just say their love story had not ended happily ever after...

a would like write an entry actually, but i think this song is more affective...

so... enjoy...

Bintang Batu - Sloka Blalang

bila hati terasa sunyi
berdendanglah hiburkan hati
usah dikenangkan yang telah terjadi
jika dikenang buat sakit hati

mungkin masa ubat segala
kepedihan luka sengsara
berdendanglah dengan lagu ini
biar semua suka hati

dan bila kita lalui
saat-saat begini
tabahkan hati

bukan senang nak senang kata orang-orang tua
nak susah, senang!

mungkin masa ubat segala
kepedihan luka sengsara
berdendanglah dengan lagu ini
biar semua suka hati

dan bila kita lalui
saat-saat begini
tabahkan hati

bukan senang nak senang kata orang-orang tua
nak susah, senang!

dan bila kita lalui
saat-saat begini
tabahkan hati

bukan senang nak senang kata orang-orang tua
nak susah, senang!

dan bila kita lalui
saat-saat begini
tabahkan hati

bukan senang nak senang kata orang-orang tua
nak susah, senang!

tiada guna memendam rasa
kelak nanti pasti binasa
tanyalah pada diri sendiri

hey!
budak bertuah apa nak jadi

tanyalah pada diri sendiri

hey!
budak bertuah apa nak jadi

hey!
budak bertuah apa nak jadi

hey!
budak bertuah apa nak jadi

download - http://www.emp3-download.net/search/label/Bintang%20Batu

btw, EP dorg 5 hengget je...

http://www.myspace.com/bintangbatu

Friday, 21 November 2008

ADDICTED

the virtual world is like weed, no!!!

its stronger than weed...

its like.... cocaine..

connecting to it is equal to snorting cocaine...

and every second I'm in this virtual world...

its like I was put under a spell, hypnotized, mesmerized....

ADDICTED....

Thursday, 20 November 2008

Tuesday, 18 November 2008

Mission : Confession

Selamat Malam dunia.... Anak Burung Hantu baru sedar dari lena... dan akan terus berjaga sehingga matahari terbit... from dusk till dawn kata mereka... tak normal kata aku.... haha~.. ha.

agak kekok sebenarnya utk menulis entri dalam bahasa melayu, kerana aku sudah terbiasa dengan bahasa pasar dan rojak... pengakuan dari anak melayu kelantan yg dibesarkan di kampung...

yup, aku lagi senang berbicara dalam English aku rasa, bukan aku rasa lagi... da memang terbukti pon!! result UPSR, PMR, dan SPM semuanya English lagi bagus dari bahasa ibunda... kenapa? seorang anak kelantan yang dibesarkan di kampung boley berbicara bahasa asing lebih dari mother tongue beliau sendiri? bukan, bahasa melayu masih lagi bahasa yang aku boleh bercakap dengan fluently. English aku tidaklah sebagus yang disangka oleh semua orang... Aku pernah berborak dengan seorang mamat Australia dan err, erm, whats that word?, what did you call that?, keluar dari mulut 'budu' nieh. lalala~

izinkan aku...

there is something I’ve never told anyone, yet, my first formal education is in English during my kindergarten days, I learned to read in English first, then, I learned to read in Malay informally, developing and polishing my reading skills by reading newspapers every day, oh, I’m such a genius back then!

growing up older, I was always first in my class when it came to English, maybe because I have been exposed to it earlier than other kids, I guess...

yet, i still don't thing that my English is good enough, especially when I'm comparing myself with my friends, those fluent English users, due to jealousy, I was always looking for ways to improve English... and, I've made a habit of using thesaurus, LOL...

English is more important than Malay, for me at least, maybe that is why I prefer to use *'manglish' in my blog...

I've been asking though, why in the bloody hell, did i don't improve my English?
I'm still in the level I was 5 years ago.... *blur*

hint : Malay is still my main language, I use it 24/7

yup!!! to master a language, you have to communicate in it frequently. <--- language 101

I don’t come from a family who uses English in our daily communication, even though abah used to teach English... except for my sis-in-law, kay...
daily conversation with friends? nope!!! most of my friends prefers Malay... I

’m not the kind who said ' I sound silly when I speak in Malay'... bunguknye diorg kn? I don't blame others though, i blame myself, for not trying hard enough, never blame others for your own weakness ok???

hurm...

I envy kids nowadays, they learned science and mathematics in English, from a young age... me? i have to wait till university to enjoy the privilege.... why didn't the government doesn't thought of the policy earlier??? DAMN IT!!!

a lot of parents opposed the idea, few supported it... why??? can't they see the idea??? are they all too blind to see it??? typical Malaysian... LOL

Universities all over the country are using English as their main language, even in UiTM, so why can't we use it in schools??? so that their children will understand easily what is written in their IMPORTED physics, chemistry, biology, algebra, modern mathematics, statistics, BOOKS??? even accounts books are imported...

yes, IMPORTED!!! as we all know, Malaysians, especially Malay, are among the worst when it comes to reading, bace blog rajin plak korang kan??

nk academicians kita translate buku ke bahasa melayu??? ada... but only a few did this... its not enough, most of them still relies on foreign book, without making an effort to translate those text to bahasa melayu... nk maju? nk dapat top 100 university in the world???

they are daydreaming ly lads, so are you.....

books
will make Malaysian dozy...
its a fact, or in better words, its a character evidence!!!

some people argued, using Japan as an example, Japan have became one of the world's major industrialized nation with minimal English usage...

well, they succeed because of their diverse leaning culture, their academicians translated books from all fields... and Japanese are known for their discipline and dedication.

bangsa kita? jauh ke belakang... it might us forever to reach their standards...

kalau anak kita kena lempang sebab tak buat homework pon nak kecoh2, masuk paper, tv3, repot polis.... no komen la... zaman aku dlu abah siap suruh lagi cikgu tu rotan kalau anak2 dia malas...

we still can change the status quo, together we can...

wow... I’ve drifted to far i guess....

so, that’s it... my confession, i prefers English than Malay in certain things, tapi bahasa ibunda masih dihati, aku masih mengagumi bahasa melayu(bukan bahasa malaysia), aku masih anak melayu, hidup mati aku untuk agama, bangsa dan negara....

aku hormati bloggers mcm kak fynn... mendaulatkan bahasa melayu di alam virtual ini...



*manglish = Bahasa Melayu +English

ah... the sun had risen...

good night everybody...

2.17 - 6.36 AM

P/S : kepada yg tertanya kenapa blog aku tiada visitor, jawapnya aku menulis untuk diri sendiri, bukan untuk orang lain... heheh
*lying*

Thursday, 13 November 2008

Embrace Your Life As A Student

Exam is around the corner, and still, im not prepared for it.... 58 chapter in just under 20 days? its just nonsence...

just looking at my books makes me dozy.... how can i cope with this? darn it!!!! how can someone who has lack motivation like me succeed in my life? i'm a type of person who will get bored easily...

damn...

i dont know what is bugging me for all this while, but i find it hard to find the motivation to open my text books, and it is even harder for me to concentrate.... after an hour or so, i'll start to feel dozy as if i've just took a bottle of sleeping pills...

fuck it...

i used to wish that i'll take a course that don't have assessment... god fulfilled my wish and gave me the chance for me to prove myself. yet, my lack of motivation since 2 months ago had been a drawback for me from achieving my goals...

i need a light... i need a guidance.... i need a motivation...

what else do i need? i don't know, all i've been through a really fuck up period this 2 months...

and i don't think the status quo won't change any time soon,

not even a female on my bed will change it... <--- xrelevan langsung

Monday, 27 October 2008

PLASTIK

its me!!! hahaha... ha...

korg x excited pon kan? aku je excited lebey....

ok, hari nieh saya nk menulis pasal saya dan kawan2 di-sekeliling, kenapa?

sebab aku da xle nak plastik lagi kat depan korg... aku nk reveal ALL!!! ape yg aku rasa aku patot bgtau...

expecially lepas aeman potong "hari bintang jatuh" aku...

xpena dalam hidup aku menyesal kenal sorg pon dalam hidup aku....

(actually ade, 3 org... erin, hamzah, & sorg lagi biala aku xckp sape, mungkin aboo tau sape... em, maybe kei pon)

sebab selama aku berkawan aku memang jaga hati kawan2 aku, se-pukimak macam mana ko pon, tgk jela aku jumpa zul, walaupun dia pukimak, penipu, pencuri, aku pon pena jadi mangsa dia, tp aku nk wat plastik je, lyn dia elok jr time jumpa kat jengka dulu...

panggil la aku plastik, panggil la aku hipokrit, aku memang xde isu ngan sape2, & aku jaga feeling kawan2 aku gila2, walaupun aku nieh jenis cakap lepas, gurau kasar... tapi kalo hari nieh ko majuk ngan aku, esok ko da ley gelak2 kot ngan aku.... (kan abu?)

tp atleast, aku tau bile too much is too much....

tapi nape ade orang xde otak nak fikir benda yang se-simple nieh? susah sangat ke?

btw, jangan salah faham, aku tulis blog nieh bukan nak kondem irman je, banyak benda aku nk cakap actually...

tapi aku memang xnk sorok reason bile aku tetiba nk terus terang sebab irman "potong" ari tu r... and sebab mase concert kami pon ko "potong" jugak...

so better aku start ngan irman r kn? aku ckp briefly je... pandai2 la korg fikir pastu...

irman, ko pena fikir x feeling orang2 kat sekeliling ko? ko suke wat decision ikut kepala sendiri...

aku bagi contoh, mcm minggu lepas, perlu ke ko tggu sampai kat masjid tu br nk tau ko xnk follow kalo btol ko xnk follow? mcm hari tu jugak, ko merajuk ngan kiki pastu nk jalan slow2... umur ko bape? do act like your age la....

aku pon tau aku nieh immature kadang ade jugak la action aku tu yang reflect aku nieh 23... ko da 26 man!! nak merajuk macam budak2 higusan lagi?

aku ade perasan kalo kiki xde ko ok actually... tapi bile kiki ade, ko start la wat perangai ko... nape man? sape kiki tu bagi ko? kawan je kan? yang ko nak emo lebey nape? abang aeman yang kawan ngan ko dari zaman skola tu ko xnk plak emo2 ngan dia? ko siap kenal rapat ngan mak, bapak dia skali... tapi nape ko bias jugak?

aku da puas nasihat ko pasal kiki, aku pena YM ko berjam2, ko promis aku macam2, macam mana ayat yang ko ckp kat kiki malam arwah atuk koma meninggal tu, same la ngan ayat ko YM ngan aku... tapi bile once ko balik jengka, ko wat hal balik??

aku xpaham ape yang ko nak ngan kiki, dan kiki tu bukan jenis org yang outspoken, bukan agresif mcm aboo je... dia pasif, dia diam, dia xkan cakap mende yang menyakitkan hati orang, ko watpe kat dia pon dia diam je, ko pggl dia ape pon dia diam je, tapi penah x ko fikir yang kiki cuma KAWAN kau dan di rasa XSELESA ngan cara ko treat dia? kiki nak g mane, kiki nak wat ape, sape yg ajak kiki, clubbing ke, hape ke, bukan hal ko... kalo ko ckp xsuke kiki rosak ke ape ke, ko da xpasan ke budak2 kita memang da cukup rosak da? da cukup laknat da? bukan la maksud aku kita nieh da jahat so kiki g bunuh orang, meragut, boley, tapi kalo stakat clubbing(contoh), ko xde hak nk sekat kiki n xde hak nk tentukan ape yg kiki buat dalam hidup dia....

all u know is what u want... have u ever think about what others feel?
mcm minggu lepas, ko xkesian kat abg aeman? abg aeman tu kwn ko irman, besfrean ko zaman skola lagi kan? ko sanggup tinggalkan dia ngan kitorg yg baru jumpa dia beberapa kali nieh? padahal ko yang ajak dia?? xpatut la buat mcm tu, kalo betul nk blah, proper da, cakap dr awal plan ko, jgn suddently je....

psl manupulating people, aku xnk komen panjang2, sebab ko da tau, sebab sume da tau, dan sume aku rase penah dimanipulate oleh ko, walhal bo sekalipun....

skunk org da ber-cakap2 pasal ko, actually.... da lame da... bukan hari nieh atau semalam, atau minggu lepas... sudah sangat lama, cuma cakap2 belakang...

aku xnk samapi 1 tahap bile orang da meluat ngan perangai childish ko, da xtahan ngan karenah ko, orang da benci ko, ko tinggal sorg2... time tu baru ko nak mencari? time tu baru ko nk berubah? time tu baru ko nk cr kwn2 lain? kesudahan dia tetap akan sama kalo ko x berubah....

cukup pasal aeman....

zarul...

si pencinta wanita.... hahahaha..... aku xde isu ngan ko... budak2 nieh yang ade isu ngan ko...
pasal salah faham antara ko ngan kiki, ngan abu je.... korg da kwn lame dowh, xde sebab uk kt nk gado2 xtentu pasal nieh.... sebab isu kecik, sebab pompuan, the only thing that is needed ti repair your relationship is just a talk between u guys, admitting you own mistakes, and to apologize...
ABOO & KIKI juga!!! korg pon kn amek inisiatif jugak nk berbaik.... xmo r gado2 sek kito!!!

tp aku dapat rasakan ko seorang egoist, buangkan rasa ego itu kerana its not a goog thing for your 2 keep... ego cuma akan membusukkan hati & merosakkan minda... ko dah tunjukkan ego kokat aku, time kes gitar kiki... dan aku pon rasa aku da nasihat ko mlm tu, kat dalam pagar & kat rumah aeman....

1 lagi, aku rasa ko better bgtau perkara sebenar... sebab lambat laun parents ko mesti tau jugak, and kalau diorang dengar dari org lain, sedih dorg dowh... aku paham condition mak ko, mak aku pon sakit jugak, mak aku da dekat 22tahun sakit, tu la antara sebab aku nieh jadi anak angkat, tapi tu bukan piont aku, point aku, kalo ko xnk bitau mak ko, bgtau je ayah ko... bgtau dia jangan bitau mak ko... pastu ko cerita la kat dia plan ko lepas nieh... trust me my friens, honesty is the best policy dalam mende2 mcm nieh, been there, done that, twice....

aboo, kiki ngan wany(doubtfull)...

sorry to say, firasat aku meyatakan, korg ade lagi sem depan, xkesa la ko blaja bape sem pon actually, janji graduate, cuma aku harap, sem depan nieh korg bersungguh2 la... xnk da main2... xnk da ponteng2 kelas, skali skala xpe r, jgn r separuh sem or 1 sem xmasuk kelas tu pastu nk harap pass... bkn xle, tp payah la... tp aku rase aku da nmpk improvement... kn? at least x teruk mcm aku dulu....
dan aku harap korg stop la provoke zarul, xde gunanya, kalo korg baik2 kan best... mcm dahulukala.... try r cari jalan k?

ape lagi? em, wany, lupekan syahir... hidup solo lagi bagus dan menggumbirakan... ley wat sume2, xde kongkongan, just xde teman comolot jela... tp mat salleh sukati dorg je nk comolot ngan sape2 pon.... hahaha... xde r, aboo ngan kiki ngan land duke 'LIVERFOOL' ngan awek beliau, ngan fir, ngan ana "sa'ah", ngan are-ja, sume ade lagi kan? nnt2 ko jumpe lagi la bf baru bile, "love is blind", mntau ko jatuh hati kat aboo esok? xtau kn? erin ngurat aku 12jam jek.... sangkut terus... hahahaha.....

em, dan bila sudah ade rakan2 BARU, rakan2 lama janganlah DITINGGALKAN....

all the best buat korg2.... aku pn tau aku nieh xperfect... ade byk flaws.... tp semoga korg suma dapat swallow sume kata2 aku... buka bermaksud nk mencaci, menghina atau memalukan... tapi sekadar ber-kata2 kerana agak tidak puas hati dengan status quo sekarang.... dan aku harap korg dapat ubah keadaan bia pulih semula...

"janga melihat kepada kepada siapa yg berckp, tapi dengarlah apa yg beliau perkatakan"


LOTSA LURVE....

xerutan dir
2.00 pm - 5.28pm
monday, 27 oct 2008

p/s: sape2 yg xmasok dlm blog nieh xbermaksud aku xsyg.... xigt... dilupakan... btw, mungkin ada antara kamoo yg membaca lepas di - tag oleh aku kat facebook... tp aku tulis kat xerutan.blogspot.com... so, actually korg boley baca xyah bkk facebook, (promote blog aku actually)... hahahaha

Wednesday, 1 October 2008

wahh.... hali laye...

this is the best hari raya ever!!! period!!!

I bet everyone else is enthusiastic about Eid Ul-Fitr.... don't u?

well, i don't neither bother about it anymore nor celebrating it... dat is why i m still here, blogging at 2.0oam, while everyone else are sleeping and dreaming~

- CAN'T WAIT FOR TOMORROW!!!! they might say.......... -

heheh, act aku kn tunggu sate da bes peram, jap g nk bakar lak.... weee....

tp, btol r...

this is the ' "best" ' Eid 'Ul Fitr in my life...

td aku men mercun... sorg2...

nephew & niece aku br 3 org, the oldest pon br 3 years old...

so, xde yg qualified nk maen mercun, maen bungapi pon kn assist...

so maen r bungapi ngan mercun ngan abg aku yg 2nd yg umo da 33...
tunjuk2 kt anak dia yg umo 8 blan... Bdk 2 plak ble wat muke blur2...
hahaha....

Tapi maen asing2... mcm 'best giler' !!! kan??

hahaha... bodow giler...

2 r raye thn nieh,


sbb 2 r aku sebok blogging time org laen dibuai mimpi indah, mmp bukan2 sl wit raya, jalan raya, balairaya, lebuhraya, bunga raya, hantu raya, lalala~

chow!!! nk usha satay kawe meta...

Tuesday, 30 September 2008

Bila sebut pasal raya, semua igt HARI RAYA, tp jgn kt semua lupa.....




llahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar, الله أكبر الله أكبر الله أكبر
la ilaha illa Allah لا إله إلا الله
Allahu akbar, Allahu akbar الله أكبر الله أكبر
wa li-illahi al-hamd ولله الحمد
God is the Greatest, God is the Greatest, God is the Greatest,
There is no deity but God
God is the Greatest, God is the Greatest
and to God goes all praise


hurm.... its been a while since my last blog...........


Yup, skali lagi bulan Ramadhan telah menutup pintunya dan bulan syawal berkunjung tiba....

dan ritual lazim yg selalu dilakukan ialah pada 1 syawal ialah memohon ampun maaf dari keluarga dan sahabat handai.... its the most common ritual i guess, some people starts to greet others "selamat hari raya - maaf zahir batin" as early as on the third week of ramadhan, no wonder r, smpi dalam wikipedia pon ade.... interesting kn?

mcm da kompem2 je kat Malaysia nieh, tmpt pplg meriah yg smbt eid ud-fitr kt dlm dunia... heheh....

anyway.. the reason for me to write this is just the same with others, wishing everyone
salam hari raya, disini sy juga menyusun 10 jari, memohon maaf dari anda semua, teman2, rakan2, & taulan2(??)

ALLAH Maha Pengasih lg Maha Penyayang, dosa-dosa umatnya pasti akan diampun, jika kt memohon keampunan dari-NYA.... yg masalah nieh dosa sesame umat r kn?

heheh, aku ckp psl agama, mcm xmasok je kn? aku tau da ape dlm otak korg tu... ape korg igt aku jahil sgt ke hape?

last shout.......

Salam Eid - Ul Fitr...
Jgn lupe WIT RAYE... aku kutip nnt ngan korg!!!
AL-FATIHAH kpd arwah "awe" yg meninggal dalam accident time otw blk kg... :(

Bila sebut pasal raya, semua igt HARI RAYA, tp jgn kt semua lupa.....
actually dlm kite happy2 nieh... ade ramai lg org yg berduka...




Salam Eid Ul-Fitr dr yours truly
Dir Kheizmein a.k.a xerutan dir...
subuh
30.9.08 = 30 Ramadhan 1429 Hijrah



Writing alongside Wan Dir Aimuni a.k.a "Joyah" - sbb byk mulut

Sunday, 4 May 2008

RESET

yup, just reseted my life....
here we go again... on a nu adventure wit me, hahaha
ma journey just never ends, ayte?
i dunno what to do with ma life any more...
m just a stupid, disgusting, freak.... ma idols are VILLE VALO and JONNY DEPP, and i tend 2 be like them... im allso influenced by people like michel jackson, tim burton, dani(cradle of filth), serj tankian, and tom morello, marilyn manson, jared leto and brandon boyd... just to name a few, well, u can see that im just a 'rojak' of these people... these dark, kinda freaks, influencing people, but the problem is these people are all successful in their life, either in music or Hollywood... some of them are well known activist.... an me? well let just say im on a sacred, divine(i prefer "heretic"), journey (again).... and hope this new path will lead me to a successful future....
i never wanted to be an accountant on the first place, but future/prospect wise, its the best that i can do... wanna be a singer/songwriter/actor/activist like my idols? hell no!!!
no one will accept their dark influence in malaysia, im not like the perfect future "son-in-law" mawi.... m a bastard.... everyone knows that..... so i need to be successful... how? get big paycheck... then be an entrepreneur.... dats how im gonna make it... at least dats how i planned it....
So...
how you rate/define success? izzit when someone sleep on a bed made from money? or a mansion bigger than a zoo, with dozens fountains made from gold? is that how you rate success? i have to become Donald trump's apprentice then... haha



Today I am dirty
I want to be pretty
Tomorrow
I know I'm just dirt

Today I am dirty
I want to be pretty
Tomorrow
I know I'm just dirt

We are the nobodies
wannabe somebodies
when we're dead
they'll know just who we are

We are the nobodies
wannabe somebodies
when we're dead
they'll know just who we are

Yesterday
I was dirty
wanted to be pretty
I know now that I'm forever dirt

Yesterday
I was dirty
wanted to be pretty
I know now that I'm forever dirt

We are the nobodies
wannabe somebodies
when we're dead
they'll know just who we are

We are the nobodies
wannabe somebodies
when we're dead
they'll know just who we are

Some children died the other day
we fed machines and then we prayed
puked up and down in morbid faith
you should have seen the ratings that day


just want 2 express my feelings... its normal for a human right?