Monday, 27 October 2008

PLASTIK

its me!!! hahaha... ha...

korg x excited pon kan? aku je excited lebey....

ok, hari nieh saya nk menulis pasal saya dan kawan2 di-sekeliling, kenapa?

sebab aku da xle nak plastik lagi kat depan korg... aku nk reveal ALL!!! ape yg aku rasa aku patot bgtau...

expecially lepas aeman potong "hari bintang jatuh" aku...

xpena dalam hidup aku menyesal kenal sorg pon dalam hidup aku....

(actually ade, 3 org... erin, hamzah, & sorg lagi biala aku xckp sape, mungkin aboo tau sape... em, maybe kei pon)

sebab selama aku berkawan aku memang jaga hati kawan2 aku, se-pukimak macam mana ko pon, tgk jela aku jumpa zul, walaupun dia pukimak, penipu, pencuri, aku pon pena jadi mangsa dia, tp aku nk wat plastik je, lyn dia elok jr time jumpa kat jengka dulu...

panggil la aku plastik, panggil la aku hipokrit, aku memang xde isu ngan sape2, & aku jaga feeling kawan2 aku gila2, walaupun aku nieh jenis cakap lepas, gurau kasar... tapi kalo hari nieh ko majuk ngan aku, esok ko da ley gelak2 kot ngan aku.... (kan abu?)

tp atleast, aku tau bile too much is too much....

tapi nape ade orang xde otak nak fikir benda yang se-simple nieh? susah sangat ke?

btw, jangan salah faham, aku tulis blog nieh bukan nak kondem irman je, banyak benda aku nk cakap actually...

tapi aku memang xnk sorok reason bile aku tetiba nk terus terang sebab irman "potong" ari tu r... and sebab mase concert kami pon ko "potong" jugak...

so better aku start ngan irman r kn? aku ckp briefly je... pandai2 la korg fikir pastu...

irman, ko pena fikir x feeling orang2 kat sekeliling ko? ko suke wat decision ikut kepala sendiri...

aku bagi contoh, mcm minggu lepas, perlu ke ko tggu sampai kat masjid tu br nk tau ko xnk follow kalo btol ko xnk follow? mcm hari tu jugak, ko merajuk ngan kiki pastu nk jalan slow2... umur ko bape? do act like your age la....

aku pon tau aku nieh immature kadang ade jugak la action aku tu yang reflect aku nieh 23... ko da 26 man!! nak merajuk macam budak2 higusan lagi?

aku ade perasan kalo kiki xde ko ok actually... tapi bile kiki ade, ko start la wat perangai ko... nape man? sape kiki tu bagi ko? kawan je kan? yang ko nak emo lebey nape? abang aeman yang kawan ngan ko dari zaman skola tu ko xnk plak emo2 ngan dia? ko siap kenal rapat ngan mak, bapak dia skali... tapi nape ko bias jugak?

aku da puas nasihat ko pasal kiki, aku pena YM ko berjam2, ko promis aku macam2, macam mana ayat yang ko ckp kat kiki malam arwah atuk koma meninggal tu, same la ngan ayat ko YM ngan aku... tapi bile once ko balik jengka, ko wat hal balik??

aku xpaham ape yang ko nak ngan kiki, dan kiki tu bukan jenis org yang outspoken, bukan agresif mcm aboo je... dia pasif, dia diam, dia xkan cakap mende yang menyakitkan hati orang, ko watpe kat dia pon dia diam je, ko pggl dia ape pon dia diam je, tapi penah x ko fikir yang kiki cuma KAWAN kau dan di rasa XSELESA ngan cara ko treat dia? kiki nak g mane, kiki nak wat ape, sape yg ajak kiki, clubbing ke, hape ke, bukan hal ko... kalo ko ckp xsuke kiki rosak ke ape ke, ko da xpasan ke budak2 kita memang da cukup rosak da? da cukup laknat da? bukan la maksud aku kita nieh da jahat so kiki g bunuh orang, meragut, boley, tapi kalo stakat clubbing(contoh), ko xde hak nk sekat kiki n xde hak nk tentukan ape yg kiki buat dalam hidup dia....

all u know is what u want... have u ever think about what others feel?
mcm minggu lepas, ko xkesian kat abg aeman? abg aeman tu kwn ko irman, besfrean ko zaman skola lagi kan? ko sanggup tinggalkan dia ngan kitorg yg baru jumpa dia beberapa kali nieh? padahal ko yang ajak dia?? xpatut la buat mcm tu, kalo betul nk blah, proper da, cakap dr awal plan ko, jgn suddently je....

psl manupulating people, aku xnk komen panjang2, sebab ko da tau, sebab sume da tau, dan sume aku rase penah dimanipulate oleh ko, walhal bo sekalipun....

skunk org da ber-cakap2 pasal ko, actually.... da lame da... bukan hari nieh atau semalam, atau minggu lepas... sudah sangat lama, cuma cakap2 belakang...

aku xnk samapi 1 tahap bile orang da meluat ngan perangai childish ko, da xtahan ngan karenah ko, orang da benci ko, ko tinggal sorg2... time tu baru ko nak mencari? time tu baru ko nk berubah? time tu baru ko nk cr kwn2 lain? kesudahan dia tetap akan sama kalo ko x berubah....

cukup pasal aeman....

zarul...

si pencinta wanita.... hahahaha..... aku xde isu ngan ko... budak2 nieh yang ade isu ngan ko...
pasal salah faham antara ko ngan kiki, ngan abu je.... korg da kwn lame dowh, xde sebab uk kt nk gado2 xtentu pasal nieh.... sebab isu kecik, sebab pompuan, the only thing that is needed ti repair your relationship is just a talk between u guys, admitting you own mistakes, and to apologize...
ABOO & KIKI juga!!! korg pon kn amek inisiatif jugak nk berbaik.... xmo r gado2 sek kito!!!

tp aku dapat rasakan ko seorang egoist, buangkan rasa ego itu kerana its not a goog thing for your 2 keep... ego cuma akan membusukkan hati & merosakkan minda... ko dah tunjukkan ego kokat aku, time kes gitar kiki... dan aku pon rasa aku da nasihat ko mlm tu, kat dalam pagar & kat rumah aeman....

1 lagi, aku rasa ko better bgtau perkara sebenar... sebab lambat laun parents ko mesti tau jugak, and kalau diorang dengar dari org lain, sedih dorg dowh... aku paham condition mak ko, mak aku pon sakit jugak, mak aku da dekat 22tahun sakit, tu la antara sebab aku nieh jadi anak angkat, tapi tu bukan piont aku, point aku, kalo ko xnk bitau mak ko, bgtau je ayah ko... bgtau dia jangan bitau mak ko... pastu ko cerita la kat dia plan ko lepas nieh... trust me my friens, honesty is the best policy dalam mende2 mcm nieh, been there, done that, twice....

aboo, kiki ngan wany(doubtfull)...

sorry to say, firasat aku meyatakan, korg ade lagi sem depan, xkesa la ko blaja bape sem pon actually, janji graduate, cuma aku harap, sem depan nieh korg bersungguh2 la... xnk da main2... xnk da ponteng2 kelas, skali skala xpe r, jgn r separuh sem or 1 sem xmasuk kelas tu pastu nk harap pass... bkn xle, tp payah la... tp aku rase aku da nmpk improvement... kn? at least x teruk mcm aku dulu....
dan aku harap korg stop la provoke zarul, xde gunanya, kalo korg baik2 kan best... mcm dahulukala.... try r cari jalan k?

ape lagi? em, wany, lupekan syahir... hidup solo lagi bagus dan menggumbirakan... ley wat sume2, xde kongkongan, just xde teman comolot jela... tp mat salleh sukati dorg je nk comolot ngan sape2 pon.... hahaha... xde r, aboo ngan kiki ngan land duke 'LIVERFOOL' ngan awek beliau, ngan fir, ngan ana "sa'ah", ngan are-ja, sume ade lagi kan? nnt2 ko jumpe lagi la bf baru bile, "love is blind", mntau ko jatuh hati kat aboo esok? xtau kn? erin ngurat aku 12jam jek.... sangkut terus... hahahaha.....

em, dan bila sudah ade rakan2 BARU, rakan2 lama janganlah DITINGGALKAN....

all the best buat korg2.... aku pn tau aku nieh xperfect... ade byk flaws.... tp semoga korg suma dapat swallow sume kata2 aku... buka bermaksud nk mencaci, menghina atau memalukan... tapi sekadar ber-kata2 kerana agak tidak puas hati dengan status quo sekarang.... dan aku harap korg dapat ubah keadaan bia pulih semula...

"janga melihat kepada kepada siapa yg berckp, tapi dengarlah apa yg beliau perkatakan"


LOTSA LURVE....

xerutan dir
2.00 pm - 5.28pm
monday, 27 oct 2008

p/s: sape2 yg xmasok dlm blog nieh xbermaksud aku xsyg.... xigt... dilupakan... btw, mungkin ada antara kamoo yg membaca lepas di - tag oleh aku kat facebook... tp aku tulis kat xerutan.blogspot.com... so, actually korg boley baca xyah bkk facebook, (promote blog aku actually)... hahahaha

Wednesday, 1 October 2008

wahh.... hali laye...

this is the best hari raya ever!!! period!!!

I bet everyone else is enthusiastic about Eid Ul-Fitr.... don't u?

well, i don't neither bother about it anymore nor celebrating it... dat is why i m still here, blogging at 2.0oam, while everyone else are sleeping and dreaming~

- CAN'T WAIT FOR TOMORROW!!!! they might say.......... -

heheh, act aku kn tunggu sate da bes peram, jap g nk bakar lak.... weee....

tp, btol r...

this is the ' "best" ' Eid 'Ul Fitr in my life...

td aku men mercun... sorg2...

nephew & niece aku br 3 org, the oldest pon br 3 years old...

so, xde yg qualified nk maen mercun, maen bungapi pon kn assist...

so maen r bungapi ngan mercun ngan abg aku yg 2nd yg umo da 33...
tunjuk2 kt anak dia yg umo 8 blan... Bdk 2 plak ble wat muke blur2...
hahaha....

Tapi maen asing2... mcm 'best giler' !!! kan??

hahaha... bodow giler...

2 r raye thn nieh,


sbb 2 r aku sebok blogging time org laen dibuai mimpi indah, mmp bukan2 sl wit raya, jalan raya, balairaya, lebuhraya, bunga raya, hantu raya, lalala~

chow!!! nk usha satay kawe meta...